page_banner

warta

Obat apa wae yaiku tablet benoxate

Benorilate uga dikenal minangka paracetamol, antipiretik, lan benzol. Jeneng kimia: 4 (acetamido) phenyl 2- (acetoxy) eszo asam benzoat.

2015110211384741262

Karakteristik tablet benoksat

Tablet benoate minangka senyawa lipofilik sing dibentuk dening klompok aspirin lan paracetamol hidroksil, sing ngganteni klompok utama sing nyebabake efek beracun lan efek ing gugus struktur-hidroksil lan karboksil, lan konsentrasi aspirin kanggo ngatasi rasa nyeri. , Efek anti-inflamasi lan efek antipiretik kuat saka paracetamol. Ngatasi kekurangan aspirin lan aminopyrine amarga tiba-tiba nyuda demam. Iki nduweni kelarutan lemak sing apik lan sithik bakal dihidrolisis ing getih dadi beda karo aspirin lan monomer paracetamol. Metabolit, mula efek kasebut entheng, efek kuratif luwih apik, lan adaptasi luwih kuat.

1. Efek cepet, tingkat larut sing apik lan bioavailabilitas dhuwur.

2. Kedadeyan reaksi ala kurang. Amarga produk iki ora ngalami hidrolisis ing saluran gastrointestinal, ngatasi iritasi analgesik antipiretik umum menyang saluran gastrointestinal, lan ora gawe ketagihan lan gumantung karo panggunaan jangka panjang.

3. Ora ana pengaruhe ing sistem saraf pusat suhu awak normal. Luwih becik lan luwih aman yen ditrapake kanggo bayi lan bocah cilik sing pusat regulasi suhu durung diwasa.

4. Ora mambu khas, bisa dijupuk utawa diunyah; konsumsi dosis jangka panjang, ora ana pengaruh tumrap fase getih, fungsi hematopoietik, fungsi ati, fungsi ginjel, fungsi kekebalan. Mula, Nochisha minangka obat sing apik kanggo kulawarga.

Efek farmakologis tablet benoksat

Sawise nyerep lisan tablet Benoate, efek antipiretik kanthi nyandhet cyclooxygenase ing sistem saraf pusat lan nyuda sintesis prostaglandin (PG); efek analgesik kanthi nyandhet sintase PG ing jaringan periferal; Liwat nyegah sintesis PG sajrone nanggepi inflamasi, efek kuratif sing cocog diprodhuksi. yaiku:

1. Efek antipiretik: kanthi efektif nyandhet kasenengan patologis pusat suhu awak, nyuda produksi panas ing awak; priksa pembuluh getih ing kulit, kringet luwih akeh, lan nyepetake disipasi panas (ora ana pengaruh ing suhu awak normal).

2. Efek analgesik: ngalangi pembentukan antigen-antibodi, ngalangi pengumpulan awak antigen; tumindak langsung ing situs reseptor, nyegah pembentukan mediator nyeri (PG), lan duwe efek ngeculake zat penyebab rasa sakit nalika nolak kerusakan jaringan.

3. Efek anti-inflamasi: nyandhet pembentukan zat kimia kayata prostaglandin, histamin, janin brady, lsp, lan nolak stimulasi; stabilake membran lisosom; nyuda permeabilitas pembuluh darah ing jaringan sing diobong, ngilangi banyu; duwe fibrinolytic Nambah microcirculation.

Indikasi Tablet Benoate

1. Iki digunakake kanggo ngobati selesma, demam, lan penyakit liyane, lan duwe efek antipiretik sing signifikan.

2. Efek analgesik sing akeh. Obat internal, neurologi, obstetrik lan ginekologi, ENT, lan liya-liyane digunakake kanggo perawatan sirah, sakit untu, neuralgia, pembengkakan tenggorokan lan nyeri, nyeri otot, nyeri menstruasi, nyeri postoperatif, nyeri trauma, lan liya-liyane, efektif sajrone 20 menit, Tingkat efektif luwih saka 98%; utamane kanggo nyeri kusam kronis.

3. Kanggo perawatan arthritis rheumatoid akut lan kronis, tingkat efektif yaiku 94,3% kanggo nyeri sendi, nyeri otot punggung, lan disfungsi sendi.

4. Nduwe efek terapi adjuvant ing inflamasi traumatik lan pembengkakan infeksi sing disebabake dening virus lan bakteri tartamtu.

5. Kajaba iku, produk iki uga bisa digunakake kanggo nyegah lan ngobati trombosis serebral lan trombosis arteri. Iki duwe efek antagonis ing agregasi trombosit sing disebabake kolagen lan adenosin difosfat, lan bisa nyuda trombosis.


Wektu kiriman: Mei-17-2021